Ode aan de bookstagrammer

Ode aan de bookstagrammer

Op het moment dat ik ongeveer een jaar geleden besloot een instagramaccount te maken voor mijn avonturen als schrijfster had ik nog nooit eerder van het fenomeen bookstagram gehoord. Inmiddels ben is het me meer dan duidelijk: bookstagram is een hashtag vol liefde. Mensen met liefde voor boeken, covers, verhalen en de karakters die erin leven.

Ik scroll regelmatig met bewondering door mijn tijdlijn langs de meest prachtig versierde foto’s. Dichte of opengeslagen boeken die zijn aangekleed met kaarsen, Funko Pops, bloemen, planten, sieraden en alledaagse voorwerpen die met het plot te maken hebben. Soms zijn ze op kleur gesorteerd, in dezelfde tinten of juist als een felle regenboog van kaften. Sommige zijn net dromerige schilderijen waar menig professioneel kunstenaar jaloers op kan zijn. En ik ook trouwens. Als ik een poging doe iets als flat-lay te fotograferen (recht van boven genomen, op een plat oppervlak) ziet het er gewoon uit alsof ik mijn tafel twee weken niet opgeruimd heb.

Dat brengt me meteen bij het feit dat er ongetwijfeld heel veel tijd en creativiteit in het maken van zo’n bookstagram foto zit, want het is niet zomaar een boek ergens neerleggen. Het begint met een idee, dan het verzamelen van de spulletjes, de positionering, de ondergrond, belichting, bewerken… daar moet je vast een middag of langer zoet mee zijn. Maar dan heb je ook wat!


We booking love it

Book sand babbles blog

Oh My Bookstagram

The Bookists


Booksfemme

Dat bookstagram ongekend populair is bleek nog maar eens toen ik vanmorgen voor deze blog een zoekopdracht deed op Instagram en er 20,9 miljoen hashtags tevoorschijn kwamen. En weet je waarom ik extra blij van word van dat soort aantallen? Omdat het laat zien dat er meer is dan de kant die er op social media vaak zo perfect uitziet. Vergeet die #ootd en de #fitgirl, want looks aren’t everything. Books are 😎 Dus lieve bookstagrammers; blijf vooral mooie feestjes maken en vier die liefde voor boeken!

Zeg 't maar! :)