Back to reality!

Back to reality!

Daar ben ik weer! Na twee woensdagen radiostilte vandaag weer een nieuwe, verse en vooral zomerse blog. Inmiddels ben ik alweer bijna een week thuis, maar ik was twee heerlijke weken ontzettend op vakantie. Zo een met strand en een zwembad en boeken en dagenlang relaxen. Mag ik alsjeblieft terug?> Om nog heeeeeel even in mijn bubble te blijven zitten gooi er voor mezelf en jullie wat foto’s en verhalen in!

De eerste twee dagen in Amerika gingen we (mijn twee Amerikaanse vriendinnen Andrea en Tracy en ik) naar Disneyworld; eerst Magic Kingdom en daarna Epcot. De Mickey ears heb ik zelf geDIYt (woord wat ik bij deze uitgevonden heb) en zijn geïnspireerd op mijn favo Disney film Tangled. Dat achtbanen niet zo mijn ding zijn en dan vooral die in het donker blijkt uit de foto rechts hahahahahaha!

‘s Avonds hebben we in het Be Our Guest restaurant gegeten, waar we 180 dagen (!) geleden voor moesten reserveren, maar oh wat was het prachtig! En lekker!

Epcot is meer een (vr)eet park, je kunt er rondom een heel groot meer langs allerlei ‘pavillions’ die een land vertegenwoordigen. In Frankrijk at ik die goddelijk lekkere macaron met frambozen en citroen en in Duitsland heb ik me uitgeleefd in een winkel waar alles met caramel te koop was. HEERLIJK! Op de andere foto zie je Peter Pan op het dak in Engeland.

De rest van de vakantie was ik samen met Andrea, haar ouders en haar zus in Siësta Key, een klein plaatsje aan de westkust van Florida. Hun strand is verkozen tot een van de mooiste van de staat en daar is niks aan gelogen! Spierwit, poederachtig zand en zulk helder water dat je zelfs als je er tot heuphoogte in staat je je voeten nog kunt zien. Wel tot twee keer toe behoorlijk verbrand, maar wat wil je met melkflessen als de mijne 😉

Zulke stranden vragen om magische zonsondergangen  en daar heb ik er dan ook flink wat van gezien en gefotografeerd, dit is een van mijn favorieten. De foto op rechts is van een van de laatste avonden toen we een geïmproviseerde fotoshoot gedaan hebben, duidelijk is dat ik nooit een zeemeermin zal worden 😂

Verder in de week hebben we nog Sanibel Island bezocht, ik heb Hollandse poffertjes gebakken op Koningsdag, Amerikaanse s’Mores gemaakt en zoals die grote witte pijl laat zien een Sunset Dolphin Cruise gedaan. Het was echt heel mooi en bijzonder!

De laatste dag hebben we weer in Orlando doorgebracht, al winkelend in Florida Mall, en ‘s avonds gegeten in het Toothsome Chocolate Emporium op de Universal City Walk. Een Willy Wonka achtige fabriek waar je heerlijk kunt eten.  Die. Milkshakes. Mocht je een keer naar Orlando gaan: ga daar eten! AANRADER!

Heb ik dan ook nog wel tijd gehad om te lezen en wie weet zelfs schrijven? Natuurlijk!

In het vliegtuig op de heen reis heb ik Carve The Mark van Veronica Roth uitgelezen. In een vorige blog schreef ik al dat ik er niet zo weg van was als haar vorige boeken en dat gevoel heb ik na de laatste bladzijde nog steeds. De Amerikaanse vriendin met wie ik in Florida was zei het zo tegen me: als je een boek nadat het uit is meteen nog een keer wil lezen, dan is het voor jou een goed boek en bij Carve The Mark had en heb ik die drang geen seconde gehad. De schrijfstijl is prima, daar ligt het niet aan, maar ik vond het heel veel en heel langdradig. Ook de worldbuilding vond ik onduidelijk.

In Florida zelf heb ik bij Books-A-Million twee Engelstalige paperbacks gekocht; Red Queen en The Selection. Eerstgenoemde heb ik in de week erna ook uitgelezen. Ik vond het boek enorm sterk beginnen; boeiende karakters, spannend plot… maar in het midden zakte het verhaal voor mij behoorlijk in. Pas in de laatste paar hoofdstukken werd het weer spannend, maar het einde voelde dan juist wat afgeraffeld. Conclusie: ik ben niet helemaal overtuigd en twijfel nog of ik de volgende delen van deze serie ga lezen.

De laptop had ik mee, dus ik heb inderdaad ook nog aan mijn boek gewerkt. Overigens nadat ik een Amerikaanse adapter had gekocht, omdat ik die uit Nederland vergeten was… oeps! En ik weet niet of het de omgeving was of het feit dat je op vakantie extra ontspannen bent, maar het schrijven ging lekker. Niet veel, maar stukjes waar ik stiekem wel trots op ben!

Zeg 't maar! :)