Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Een paar video’s geleden zag ik auteur en booktuber Chinouk Thijssen vertellen welke boeken zij direct zou willen lezen alleen door het zien van de cover, de titel of het lezen van de korte blurb. Wat een tof idee voor een blogpost dacht ik meteen! Want met Photoshop als hobby val ik vaak als een blok voor mooie, artistieke en bijzondere covers van boeken en kan het me zeker over de streep trekken het te kopen, zoals Duizend Stukjes Van Jou dat onlangs nog deed. Je snapt dat ik inmiddels ook al meerdere mogelijke covers voor mijn eigen boek ontworpen heb #agirlcandream 😇 maar dat is voor (veel) latere zorg!

Eerst heb ik voor deze blogpost, met veel plezier, een zondagmiddag rond gestruind op Goodreads waar ik in niet al te lange tijd een lijstje had gemaakt met tien boeken waarvan de cover me opviel en die ik puur alleen daarom al zou kopen.

(Je kunt op het boek klikken voor de beschrijving op Goodreads)

 

De kleurencombinatie van het grijze blauw, roze en wit plus het ronde van de wegen en bruggen is wat me meteen aantrok in deze cover! Het is, zonder iets te hebben gelezen, ongetwijfeld een verhaal over liefde.

Ik heb een zwak voor afbeeldingen met een ‘watercolor’ effect (als je goed kijkt zit het ook in de header van mijn blog verwerkt) dus deze moest er zeker tussen. De kleuren en de silhouet-achtige figuren steken er wat mij betreft heel mooi bij af.

Nog een zwak: aparte lettertypes! Ik verzamel ze met tientallen tegelijk. Die van ‘Paper Planes’ vind ik echt gaaf en het handgeschreven font van de staten trouwens ook.

Okay. Wow. Wat kan ik hier verder nog over zeggen? Hele sterke cover met woorden die meer zeggen dan een tekst achterop.

De kleuren van de bliksemschichten doen mij een beetje 80’s aan en daar houd ik wel van. Ook steekt het lekker af tegen de zwarte achtergrond. Het lettertype van de titel is trouwens ook weer heel mooi!

De manier waarop de titel geplaatst is deed en doet het hem voor mij. En dan die afbeelding van de paardenbloemen: wow!

Cold Summer heeft best wel veel weg van de cover van Duizend Stukjes Van Jou, daarom viel deze me op ook en wederom het ‘watercolor’ effect en de kleuren.

Dat schaduw effect van de titel! 😍 En ik val in herhaling, maar de kleuren die dan ook nog eens in elkaar overlopen zijn prachtig.

Deze cover maakt me sowieso heel nieuwsgierig naar het verhaal! De meningen over dit boek zijn nogal verdeeld, maar ik denk dat ik me er wel aan ga wagen.

Niet alleen omdat mijn eigen boek ook een behoorlijke link heeft met de sterrenstelsels, maar ook om de kleuren en de twee gezichten knalde Across The Universe van mijn scherm!

***

En? Welke cover is jouw favoriet?

Zeg 't maar! :)