Oh my Disney…

Oh my Disney…

Ik ben nooit zo’n enorme fan van Disney geweest. Vraag me niet waarom, want ik houd wel van sprookjes. Vroeger als kind was ik dol op Assepoester, Doornroosje en andere prinsessen, maar meer van de verhalen uit de traditionele sprookjesboeken. De Efteling bijvoorbeeld, dat kleine, sierlijke, magische sfeertje van Anton Pieck.dat vind ik dus prachtig. Disney is enorm commercieel, het is bijna een machine waar heel veel geld wordt ingepompt en vervolgens nog veel meer wordt uitgehaald. Maar uiteindelijk, hoe je het ook bekijkt of beleefd, in essentie blijven de sprookjes hetzelfde.

Hoe het precies gekomen is of welke molenwiek ik tegen mijn hoofd heb gehad weet ik niet, maar sinds begin dit jaar ben ik ineens om wat betreft de wondere wereld van Disney. Het begon met en tijdens het plannen van mijn vakantie. Volgende maand ga ik bijna twee weken naar Florida waar ik samen met mijn Amerikaanse vriendinnen Andrea en Tracy de dag nadat ik geland ben meteen het Magic Kingdom in wandel. De moeder der attractieparken met het kasteel van Sleeping Beauty als bekendste icoon.

Nadat de kaartjes gekocht waren (RIB UIT MIJN LIJF, maar dan heb je ook wat) begon de voorpret en in mijn geval was dat een Disney bord maken op Pinterest. Ik zocht en bewaarde tips en hacks, wat moet je gezien hebben en wat kan je links laten liggen, wat moet er op je WDW food bucketlist, (mijn soort soort lijstjes ;-)) en wat trek je aan. Ik wist het niet (gezien mijn bovenstaande verhaal vrij logisch) maar er bestaat dus iets wat Disney Bounding heet. Je gaat dan niet precies verkleed als een karakter naar het park, maar laat je outfit erdoor inspireren via combinaties van kleuren. Onwijs leuk concept vind ik dat dus! Je kunt het zo subtiel of gek maken als je zelf wil.

Na dat eerste avondje Pinterest heb ik de eerstvolgende twee weekenden achter elkaar Disney films gekeken (mijn huidige top 3 is inmiddels: 1.Tangled 2. Beauty and The Beast 3. Aladdin) en om even een kort bruggetje te maken naar mijn boek wat helemaal niets met prinsessen in torens of pratende kandelaars te maken heeft, maar elk op hun eigen manier inspireren ze me. Ze gaan ook over keuzes maken, vrijheid, liefde, voor jezelf opkomen en het goede wat overwint. En ik houd van happily ever afters, iets wat mijn verhaal zeker ook gaat krijgen!

Na de films volgden trouwens de YouTube vlogs, de Instagram accounts en de onvermijdelijke merchandise. Ik zit middenin een Disney bubble en geloof niet dat ik daar voorlopig uit ga komen! #yolo 😂

Leuk om te volgen zijn:

@ohyeahdisney en @ohyeahapparel 

Scott en Emily van Oh Yeah Disney & Oh Yeah Apparel. Zij maken en posten onwijs mooie foto’s vanuit Disneyworld, vloggen zo nu en dan en hebben een webshop waar ze t-shirts verkopen met Disney quotes erop.

@styledbymagic

Chelsea is een Disney addict die vooral foto’s post van merchandise en in welke Etsy shops je het kunt kopen (HEEL gevaarlijk! ;))

@thesaltymoose

Dit is zo’n Etsy shop die geweldige mokken en glazen met Disney quotes erop verkoopt. Ik wil zeeeeeeeeeeeee!

@lauradianenl

Voor als je naast mijn vorderingen wat betreft mijn boek ook mijn avontuur in Magic Kingdom, Epcot en Florida wil volgen 😎

 

Heb jij iets met Disney? En wat is je favoriete film en/of karakter?

Zeg 't maar! :)