Skip to content

Blij dat ik schrijf

Een Instagram workshop voor schrijvers

Sta je soms op het punt je manuscript en bijbehorende computer uit het raam te gooien?

Vergelijk je jezelf en je werk constant met andere schrijvers?

Vind je alles wat je op papier zet bagger en niet goed genoeg?

Het goede nieuws is: je bent niet alleen. Of je nu een gepubliceerd auteur bent met meerdere boeken op je naam, of een schrijver die net begonnen is aan zijn eerste manuscript: iedere schrijver heeft dezelfde onzekerheden. Ik kan mezelf wel een ervaringsdeskundige noemen, want elke fase van een boek schrijven brengt ook bij mij nieuwe twijfels met zich mee. 

Veel schrijfworkshops en cursussen zijn gericht op hoe je een boek moet schrijven, over plotten en outlinen, worldbuilding en het creëren van personages, maar wat als je dat allemaal gedaan hebt en alsnog naar een leeg scherm staart omdat je niet durft te beginnen? Wat als je er halverwege je manuscript van overtuigd bent dat niemand het ooit zal willen lezen en op het punt staat op te geven?

Precies daarom heb ik deze workshop gemaakt: om je te inspireren, motiveren en te helpen in jezelf en wat je schrijft te geloven.

Hoe werkt een instagram workshop?

Een kaartje kopen
 • Een kaartje kopen doe je via de link hieronder
 • Hierna krijg je een bevestigingsemail met informatie over hoe je toegang krijgt tot het Instagram workshop account.
 • Je hebt dus zelf ook een Instagram account nodig om de workshop te volgen.

De workshop volgen

 • Als je toegang hebt gekregen tot het account zie je negen foto’s. Onder deze foto’s vind je opdrachten, en je kunt er de andere schrijvers die meedoen aan de workshop ontmoeten.
 • Voor de duur van vijf dagen komt er iedere dag komt er een serie Stories online, waarin een onderwerp centraal staat. Deze onderwerpen zijn: Ontwijkgedrag en uitstellen, het imposter syndrome, perfectionisme en angst, afwijzing en teleurstelling, productiviteit en werkdruk.
 • In de Stories vertel ik over het onderwerp van die dag, geef ik je (achtergrond)informatie, deel ik mijn eigen ervaringen en geef ik tips en opdrachten om je te inspireren en motiveren te gaan schrijven en vooral blijven schrijven!

Na de workshop

 • De Stories worden per dag opgeslagen in een Instagram Hoogtepunt.
 • Nadat de workshop is afgelopen behoud je nog drie weken toegang tot het account, (dus in totaal een maand) zodat je de filmpjes nog eens terug kunt kijken en contact kunt houden met de andere schrijvers.
 • Op de zondag na de workshop is er een live Q&A op het account waarin je me vragen kunt stellen (en het is gewoon gezellig om met elkaar over schrijven te kletsen ;))
 • Na afloop van de workshop krijg je ook nog een verrassing thuisgestuurd!

De eerste workshopronde zit er inmiddels op, maar in oktober 2020 volgt er een tweede! Houd deze pagina en/of mijn Instagram pagina @lauradianenl in de gaten voor de data en de start van de kaartverkoop.

De workshop Blij dat ik schrijf is een absolute aanrader wanneer je onzeker bent als schrijver of wanneer je gewoon een positieve schop onder je kont nodig hebt om verder te komen. Ik heb er enorm veel aan gehad. Ik had voordat we begonnen nog geen woord op papier en ik ben nu voorzichtig begonnen met het schrijven van de eerste scènes van mijn boek.
@jufreina
Ik vond de workshop fijn en inspirerend. Laura brengt een hele warme en motiverende vibe mee die je eraan toe zet om te willen schrijven en te willen geloven in jezelf. Ik vond vooral het stuk over perfectionisme en het Imposter syndrome heel leerzaam. Ik zou zo weer mee doen met een volgende cursus.
@emilyringeling

Wat kost het?

De workshop ‘Blij dat ik schrijf’ kost 19,95 per persoon.

wat krijg je?

 • De vijfdaagse Instagram workshop vol informatie, opdrachten, tips en inspiratie.
 • Een live Q&A vragenuurtje
 • Na afloop van de workshop krijg je een leuke verrassing thuisgestuurd!

Hi, ik ben Laura Diane! Auteur van het dystopische YA boek Als de nacht eindigt waarmee ik in november van het jaar 2019 debuteerde bij uitgeverij Clavis. Het vervolg komt in het voorjaar van 2021 uit, en ondertussen heb ik ook al een derde boek geschreven en ben ik bezig aan een vierde. Als rasechte perfectionist ben ook ik regelmatig onzeker over wat ik schrijf en juist daarom wil ik andere schrijvers graag helpen hiermee om te gaan.