Blauwspar

Blauwspar

Vorige maand werd ik op Instagram benaderd door Anneke van de online community Get Inspired By Books. Of ik een kort verhaal wilde schrijven. Een paar keer per week plaatst zij deze verhalen, geschreven door allemaal verschillende schrijvers, op haar website. Hierdoor zijn ze heel divers qua genre en omdat de verhalen kort zijn lees je je ze zo weg; als je wakker wordt met een kop koffie of onderweg naar je werk in de trein. Voor ons schrijvers zijn er maar twee voorwaarden: het aantal woorden en het thema van de maand. Voor december was dit – hoe kan het ook anders? – de feestdagen.

Met een mok dampende chocolademelk naast me en een zacht kerstmuziekje op de achtergrond ben ik aan de slag gegaan en had (voor mijn doen) vrij rap een hartverwarmend verhaal op papier. Dus zit je op dit moment uit te buiken van je tweede kerstdagontbijt en heb je zin om even weg te dromen? Hieronder je alvast het intro van mijn verhaal: ‘Blauwspar’

Ik wilde eigenlijk niet eens een kerstboom. Het was een vrijdagavond, koop avond. Ik was na mijn werk nog snel even de stad was ingegaan voor wat boodschappen. En zoals ik al zei; ik was dus niet van plan een kerstboom in huis te halen – ik gruwde bij de gedachte alleen al om die slinger met lampjes opnieuw uit de knoop te moeten halen – maar iets haalde me over. Misschien waren het de twinkelende verlichtte engelenvleugels boven de winkelstraat, de decadent versierde etalages vol kleurige en glimmende kerstballen of de vlaag van dennengeur die me vanaf het dorpsplein tegemoet kwam, maar ik herinner me nog dat ik dacht; weet je wat, ik ga toch een kerstboom kopen. En nieuwe lampjes.

De rest van het verhaal lees je NU op de website van Get Inspired By Books

Zeg 't maar! :)